Regioweer: fraai weer met lagere temperaturen


Het is ook op deze zondag prima voorjaarsweer met zeker vanmiddag veel zon. Wel is het gevoelig frisser met vandaag temperaturen van 10-11 graden. Morgen schijnt de zon ook volop en is het met maximaal 13 graden ook weer wat warmer. Vanaf dinsdag is het wisselvallig met aanvankelijk dalende temperaturen. In het weekend loopt het kwik weer op.

Het is op deze zondag in zomertijd aanvankelijk bewolkt, maar vanuit het noorden klaart het geleidelijk op en vanmiddag zal de zon weer flink schijnen. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden rond de 10-11 graden. Voor het gevoel is het duidelijk frisser dan gisteren.

Vanavond en de komende nacht is het helder en het wordt koud. De temperatuur daalt in onze regio naar waarden rond het vriespunt. Aan de grond en zeker ook landinwaarts gaat het licht vriezen, dus vorstgevoelige planten kunnen het best even naar binnen…

Het was gisteren rustig weer met nagenoeg geen wind.
Het levert spiegeltjesfoto’s op. Jolanda Bakker maakte de foto.

Morgen wordt het ook prachtig lenteweer met volop zon. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige oostenwind wordt het 13 graden.

Dinsdag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Het is eerst bewolkt met enige tijd regen. In de middag volgen buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Door een zwakke tot matige nog overwegend zuidelijke wind stijgt de temperatuur nog naar 13 graden.

Vanaf woensdag is het enkele dagen te koud voor de tijd van het jaar. Het wordt 8 tot 10 en vrijdag 11 graden. Daarbij is het wisselvallig met kans op regen of enkele buien.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl