Regioweer: Fraai weekend!


Het is dit weekend fraai weer met geregeld zonneschijn. Er zijn ook wolkenvelden, maar het blijft over het algemeen droog. De temperatuur stijgt vandaag naar 15 graden, maar vanaf morgen zijn de maxima enkele graden lager. Vanaf dinsdag neemt de wisselvalligheid toe.

We zijn deze zaterdag bewolkt begonnen met hier en daar nevel of een mistbank. De rest van de dag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Aanvankelijk is het droog, maar vanmiddag is een lokale bui niet uitgesloten. De zwakke zuidenwind draait via west naar noord en de temperatuur stijgt naar 15 graden.

Vanavond zijn er opklaringen, komende nacht raakt het geleidelijk weer bewolkt. De temperatuur daalt naar 5 graden.

Morgen hebben we een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Het blijft droog en bij een in kracht toenemende noord tot noordoostenwind wordt het minder zacht. De temperatuur komt in de middag uit op maximaal 11 graden.

Na een koude nacht met temperaturen rond het vriespunt is het maandag prachtig weer met volop zonneschijn. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige oostenwind stijgt de temperatuur naar 11 graden.

Dinsdag is het bewolkt en in de middag gaat het enige tijd regenen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur wordt niet hoger dan 9 of 10 graden.

Na dinsdag blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen of enkele buien. De temperatuur kruipt langzaam weer omhoog van een graad of 9 op woensdag naar 12-13 volgend weekend.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl