Regioweer: paar lentedagen, vanaf zondag vrij koud!


We zijn deze vrijdag grijs gestart met nevel en mist. Geleidelijk lost de grijzigheid op en vanaf halverwege de ochtend gaat de zon schijnen. Vanmiddag hebben we een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en bij weinig wind wordt het 14 graden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij een zwakke van oost naar zuid draaiende wind daalt de temperatuur naar 6 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. In de middag is er lokaal wat licht gespetter mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. De zwakke zuidenwind draait via west naar noord en de temperatuur stijgt naar 14-15 graden.

Zondag zijn er wolkenvelden, maar zeker in de middag schijnt ook de zon. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur blijft steken bij maximaal 11 graden.

Na een heldere en koude nacht met temperaturen rond het vriespunt is het maandag prachtig weer met volop zonneschijn. De wind waait matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 11 graden.

Vanaf dinsdag neemt de wisselvalligheid toe en met temperaturen van een graad of 9 is het ook vrij koud voor begin april. Later in de week zal het kwik weer langzaam wat oplopen

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl