Regioweer: rustig lenteweer, vanaf zondag kouder!


Het is op deze donderdag overwegend bewolkt en uit die kan het lokaal wat spetteren. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Later vandaag kan het geleidelijk wat opklaren en komt de zon tevoorschijn. De wind waait zwak uit een overwegend westelijke richting en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 12 graden.

Vanavond hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Komende nacht wordt het nevelig en mistig en bij weinig wind daalt de temperatuur naar 5 graden.

Morgen starten we grijs met nevel en mist. In de loop van de ochtend verdwijnt de grijzigheid en vooral in de middag gaat geregeld de zon schijnen. Het blijft droog en bij een zwakke veranderlijke wind stijgt de temperatuur naar maximaal 14 graden.

In het weekend schijnt zaterdag geregeld de zon, maar hier en daar is ook een bui mogelijk. De temperatuur stijgt wederom naar 14 graden en er waait een zwakke wind die draait van zuid naar west.

Zondag waait de wind uit het noorden tot noordoosten en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee. Daarmee wordt duidelijk koudere lucht aangevoerd waarin de temperatuur zondagmiddag blijft steken bij maximaal 10-11 graden. Het weerbeeld kenmerkt zich door een mix van wolken en zonneschijn en het blijft in onze regio droog.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en blijven de temperaturen onder de 10 graden. Het wordt maandag tot en met vrijdag maximaal 8-9 graden. Normaal is het begin april een graad of 12-13.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl