Regioweer: rustig weer met oplopende temperaturen


Er zijn op deze woensdag weer vrij veel wolkenvelden, maar zo nu en dan is er ook ruimte voor de zon. Vooral later vanmiddag kan het flink opklaren. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 11 graden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 4. De wind waait zwak uit het noordwesten.

Morgen zijn er wederom wolkenvelden en uit die bewolking is een enkel spatje niet uitgesloten. Soms schijnt ook de zon en er waait een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur is wat hoger en stijgt naar 13 graden.

De rest van de week en komend weekend is het rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zon. Het blijft over het algemeen droog, maar later op zaterdag is er wat licht gespetter mogelijk. Vrijdag en zaterdag wordt het zo’n 14 graden, maar zondag draait de wind naar noord en gaat het kwik weer (duidelijk) omlaag met zondagmiddag geen hogere temperatuur dan 9 graden.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en blijven de temperaturen onder de 10 graden. Normaal is het begin april een graad of 12.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: