Regioweer: langzaam oplopende temperaturen


Op deze dinsdag zijn er wolkenvelden, maar soms kan ook even de zon schijnen. Over het algemeen blijft het droog, maar lokaal is een klein buitje niet uitgesloten in de regio. De wind waait uit het noordwesten en is matig van kracht en de temperatuur is met 9 graden aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.

Vanavond en de komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Het blijft droog en bij en naar zwak afnemende en naar west tot zuidwest draaiende wind daalt de temperatuur naar 4 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vooral later op de dag kan het flink opklaren. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige west tot noordwestenwind. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar waarden omstreeks de 12 graden.

De rest van de week en komend weekend is het onder de vleugels van hogedruk rustig weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De stroming draait naar zuid en de temperaturen zullen geleidelijk gaan stijgen naar waarden rond de 13-14 graden. Zaterdag kan het hier en daar in de regio 15 graden worden.

In de loop van het weekend draait de wind naar noord en gaan de temperaturen weer omlaag en volgende week, met april op de kalender, neemt de wisselvalligheid ook weer toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: