Regioweer: enkele buien en veel wind


Net als afgelopen nacht trekken er ook vanochtend enkele buien over de regio naar het zuidoosten. Vanmiddag is het droog en hebben we een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. De wind waait uit het noordwesten en is vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10 graden.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Heel lokaal is een klein buitje mogelijk, maar over het algemeen is het droog. De noordwestenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar 4 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Heel lokaal is nog steeds een licht buitje mogelijk. De noordwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt wederom naar 10 graden.

De rest van de week gaan we profiteren van hogedruk. Het is rustig en overwegend droog weer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De temperatuur loopt op naar ongeveer 14-15 graden aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl