Regioweer: rustig voorjaarsweer!


We zijn deze zondag grijs gestart met nevel en lokaal mist. Vrij snel zal de grijzigheid verdwijnen en vanochtend al komt de zon tevoorschijn. Vanmiddag zal de zon volop schijnen aan een nagenoeg wolkeloos zwerk. De wind waait uit het noordwesten en neemt toe naar matig en de temperatuur stijgt naar maximaal 10 graden.

Vanavond is het vrij helder, komende nacht neemt de bewolking vanuit het noordwesten weer toe en volgen enkele buien. De temperatuur daalt naar 4 graden en er waait een in kracht toenemende noordwestenwind. In de polder wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

Morgen zijn er perioden met zon, maar er zijn ook stapelwolken en deze zorgen voor enkele buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en wellicht ook onweer. De temperatuur ligt rond de 10 graden en er waait een stevige noordwestenwind. Over land is de wind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. Voor het gevoel is het dan ook kouder dan de waarden op de thermometerbuis.

De rest van de week gaan we profiteren van hogedruk. Dinsdag is er nog een enkele bui mogelijk, maar de rest van de week blijft het droog met naast wolkenvelden ook perioden met zon. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt van 10 graden op dinsdag naar ongeveer 14-15 aan het eind van de week en volgend weekend.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: