Regioweer: Rustig weekend!


Na een lenteachtige vrijdag(middag) ziet het weerbeeld er op deze zaterdag helaas weer anders uit. Het is grijs en bewolkt en uit die bewolking kan het soms licht spetteren. Met wat geluk zien we vanmiddag ook nog heel even de zon. De zwakke wind wordt geleidelijk noord en neemt toe naar matig en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 11 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Lokaal ontstaat weer nevel en mist en het koelt af naar een graad of 2.

Morgen starten we grijs en bewolkt, maar gaandeweg de dag klaart het op en vooral morgenmiddag schijnt de zon flink. De zwakke wind neemt weer toe naar matig en wordt noordwest en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

Maandag krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Bovendien is er een buienkans, maar de meeste buien worden landinwaarts verwacht met daar ook kans op hagel en onweer. De wind waait uit het noordwesten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

De rest van de week gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog en er zijn naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. De temperatuur gaat weer omhoog en stijgt van 10 graden op dinsdag naar 15-16 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: