Regioweer: Fraaie vrijdag, weekend minder zacht!


We zijn deze vrijdag grijs en bewolkt gestart met nevel en aanvankelijk ook mist. De mist lost op en ook de nevel zal in de loop van de ochtend verdwijnen. Vanaf eind deze ochtend zal de zon flink gaan schijnen en dan wordt het een fraaie vrijdagmiddag met temperaturen rond de 15-16 graden. De wind waait zwak tot hooguit matig uit een overwegend zuidelijke richting.

Vanavond is het helder, komende nacht raakt het weer bewolkt met ook weer kans op nevel en mist. Het blijft droog en het koelt af naar ongeveer 6 graden.

Morgen is het bewolkt met slechts af en toe wat zon. Bovendien trekt er een zwak koufront over onze regio en is er kans op wat licht gespetter. De wind wordt noord en neemt toe naar matig en de temperatuur is met maximaal 12 graden weer wat lager.

Ook zondag is het overwegend bewolkt, maar in de middag kan het ook opklaren. Het blijft droog en bij een zwakke meest noordelijke wind stijgt de temperatuur naar maximaal 10 graden.

Na het weekend krijgen we maandag een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Bovendien komt het tot enkele buien en vanwege een sterk afkoelende bovenlucht kunnen deze buien later gepaard gaan met hagel en onweer. De temperatuur blijft steken bij 9 graden en er waait een stevige noordwestenwind.

De rest van de week gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog en er zijn naast wolkenvelden ook perioden met zon. De temperatuur krabbelt weer op en stijgt van 9 graden op dinsdag naar 13 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius, die ook onderstaande foto maakte.

De koolmees is bezig met het nest!

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: