Regioweer: tijdelijk lenteachtig, vrij snel weer koeler


Het is op deze donderdag overwegend grijs en bewolkt met nevel en aanvankelijk ook lokaal mist. In de loop van de ochtend verdwijnt de nevel/mist, maar ook dan blijft het bewolkt. Heel lokaal kan het vanmiddag wat opklaren. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 13 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen is het lenteachtig met flink wat zon. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur kan oplopen naar een zeer aangename 16 graden.

Na morgen zijn er komend weekend vrij veel wolkenvelden. Soms schijnt ook de zon en op lokaal wat gespetter op zaterdag na blijft het droog. De temperatuur gaat weer omlaag en stijgt zaterdag naar 12 en zondag naar 10 graden. Waaien doet het niet of nauwelijks uit een overwegend noordelijke richting.

Na het weekend krijgen we maandag en dinsdag te maken met een ijskoude bovenlucht. Het komt dan ook tot enkele buien en daarbij is hagel en onweer mogelijk. De temperatuur blijft steken bij hooguit 9 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl