Regioweer: rustig hogedrukweer, maar wel met wolkenvelden


We bevinden ons aan de noordflank van het hogedrukgebied Hannelore en daardoor waait de zwakke en aan zee matige wind over zee met aanvoer van vrij veel wolkenvelden. Een zwak front dat meetrekt kan heel lokaal voor wat gespetter zorgen, maar over het algemeen blijft het op deze stemdag droog. Pas tegen de avond kan het wat opklaren. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 11-12 graden.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt en bij een zwakke tot matige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar ongeveer 5 graden.

Morgen is het ook overwegend bewolkt, maar morgenmiddag zal ook de zon geregeld schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 13 graden.

Na morgen zijn er vrijdag flinke perioden met zon en het blijft droog. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 14 graden.

In het weekend krijgen we een volgend hogedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan naar onze streken trekt. Mogelijk trekt er ook, aan de noordflank van dat hoog, een zwak front over onze streken en dat kan lokaal een bui opleveren. De temperatuur gaat omlaag en stijgt zaterdag nog naar 13 en zondag naar maximaal 10 graden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: