Regioweer: overgang naar rustig voorjaarsweer!


Deze maandag is een overgangsdag naar rustig voorjaarsweer de rest van de week. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en verspreid over de dag komt het tot enkele buien. Vanwege een koude bovenlucht is daarbij aanvankelijk nog hagel en onweer mogelijk. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 8.

Vanavond en de komende nacht is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en neemt af naar zwak en de temperatuur daalt naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Heel lokaal is er nog een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 10 graden.

Na morgen blijft het droog met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog naar zo’n 14-15 graden aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: