Regioweer: bijna…


Bijna zijn we van wind en regen af. Vanaf dinsdag schakelen we over op rustig en droog weer met geregeld zonneschijn. Ook de temperaturen zullen geleidelijk gaan stijgen.

Voordat het zover is draait het vandaag, na nachtelijke regen, om enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook de zon en er staat nog steeds veel wind. In de polder waait de west tot zuidwestenwind vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden.

Vanavond is het droog met opklaringen, komende nacht trekken er weer enkele buien over de regio. De westenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar ongeveer 4 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook nog steeds een buienkans. De wind waait uit het noordwesten en is matig in de polder en vrij krachtig aan zee. De temperatuur is wat lager en stijgt naar maximaal 8 graden.

Na morgen gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog, de zon gaat geregeld schijnen en de wind houdt zich (eindelijk) koest. De temperatuur gaat omhoog van 10 graden op dinsdag naar ongeveer 14-15 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl