Regioweer: wisselvallig weekend, volgende week duidelijk beter!


Ook dit weekend is het uitermate wisselvallig met op deze zaterdag eerst weer geruime tijd regen. Later vanochtend wordt het droog, maar vanmiddag is er nog wel een enkele bui mogelijk. Pas aan het eind van de middag klaart het vanuit het zuiden op. De zuidwestenwind is weer duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 11.

Vanavond zijn er opklaringen en is het droog. Vrij snel neemt de bewolking weer toe en vannacht gaat het vanuit het westen weer regenen. De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen starten we met regen, maar al snel draait het om flinke buien. De zon schijnt ook geregeld en er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige west tot zuidwestenwind. De temperatuur houdt het bij 10 graden voor gezien.

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk. Maandag komt het nog tot enkele buien en het wordt maximaal 8 graden. Vanaf dinsdag blijft het droog, schijnt de zon geregeld en gaat de wind (eindelijk) liggen. De temperatuur gaat omhoog van 10 graden op dinsdag naar ongeveer 15 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: