Regioweer: ‘maartherfst’ bijna voorbij!


Ook op deze vrijdag is het bewolkt met vanochtend geruime tijd regen. Vanmiddag trekt de regen weg, maar is er nog wel een enkele bui mogelijk. Later klaart het ook voorzichtig op en komt de zon tevoorschijn. De wind wordt west en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt naar 12°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en later gaat het vanuit het zuiden weer regenen. De wind draait naar zuidwest en neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen is het wederom bewolkt en er zijn opnieuw perioden met regen. De aanvankelijk afgenomen zuidwestenwind neemt weer flink in kracht toe en wordt vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 11°.

In de nacht naar zondag en zondagochtend is het bewolkt en valt er wederom enige regen. Zondagmiddag is er een enkele bui mogelijk, maar dan schijnt ook geregeld de zon. De westenwind waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee soms nog hard en de temperatuur stijgt naar 10°.

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en ook de wind gaat eindelijk liggen. De temperatuur gaat omhoog van een graad of 8 op maandag naar 14 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: