Regioweer: tot en met zondag wisselvallig


Het is op deze donderdag aanvankelijk kletsnat met geruime tijd regen. Vanmiddag trekt de regen naar het oosten weg. Het wordt dan, op een enkele bui na, droog en geregeld zal de zon gaan schijnen. De vrij krachtige tot krachtige en aan zee harde zuidwestenwind draait naar west tot noordwest en er komen zware windstoten voor van 75 tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Vanavond is het droog met opklaringen, komende nacht neemt de bewolking weer toe op de nadering van alweer een volgende storing en tegen de ochtend gaat het weer regenen. De wind draait naar west tot zuidwest en neemt af naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar 6°.

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt er enige tijd (buiige) regen. Morgenmiddag blijft het bewolkt, maar nemen de neerslagkansen af. De temperatuur stijgt naar 12° en er waait een weer in kracht toenemende westenwind.

In het weekend blijft het wisselvallig met op zaterdag weer enige tijd regen en ook weer veel wind. Aan zee waait de zuidwester stormachtig met zelfs kans op een echte storm, windkracht 9. De temperatuur stijgt naar 11°. In de nacht naar zondag regent het ook en zondag overdag valt er nog een enkele bui. De temperatuur stijgt zondag naar 10°.

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en ook de wind gaat eindelijk liggen. De temperatuur gaat omhoog van een graad of 9 op maandag naar 13 aan het eind van de week.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: