Regioweer: weersverandering in zicht!


Op deze woensdag draait het om buien en deze buien kunnen, vanwege een koude bovenlucht (-33° op 5,5 km hoogte) gepaard gaan met hagel en onweer. Vanochtend overheerst de bewolking, maar vanmiddag zal ook de zon geregeld schijnen. De zuidwestenwind draait geleidelijk naar west tot noordwest en is vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8 met kans op zware windstoten tot 90, aan zee tot 100 km/uur. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 9°.

Vanavond komt het nog tot enkele buien. Komende nacht is het eerst droog, maar tegen de ochtend gaat het weer regenen. De langzaam in kracht afnemende wind draait naar zuidwest en de temperatuur daalt naar 6°.

Morgen is het bewolkt en regenachtig. In de middag wordt de regen buiig van karakter en regent het soms stevig door. De (wederom) vrij krachtig tot krachtige zuidwestenwind draait naar west tot noordwest en de temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Vrijdag tot en met zondag blijft het nog wisselvallig met af en toe regen. De zuidwestenwind blijft duidelijk aanwezig, maar met temperaturen van 10 tot 12° is het wel wat zachter.

Na het weekend gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en ook de wind gaat eindelijk liggen. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 10°, maar later in de week gaat het kwik omhoog. Kortom: er is een weersverandering in zicht!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: