Regioweer: een komen en gaan van storingen


Het is op deze dinsdag bewolkt en vanochtend valt er enige tijd regen en motregen. Vanmiddag is het tijdelijk droog, alvorens aan het eind van de middag een nieuw gebied met nattigheid de regio intrekt. De zuid tot zuidwestenwind heeft er weer zin in en waait vrij krachtig tot krachtig in de polder, windkracht 5 tot 6 en hard tot stormachtig aan zee, kracht 7-8. Verder zijn er ook weer zware windstoten mogelijk van 75 tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht is het weer droog met enkele opklaringen. De zuidwestenwind blijft onverminderd doorwaaien en de temperatuur daalt naar 5°

Morgen draait het om flinke buien, maar tussendoor schijnt soms ook de zon. De vrij krachtige tot krachtige en aan zee harde tot stormachtige zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en de temperatuur stijgt wederom naar een graad of 9.

Na morgen blijft het uitermate wisselvallig met een komen en gaan van nieuwe storingen. Ook de wind blijft stevig doorwaaien, maar het kwik gaat wat omhoog en stijgt donderdag tot en met zaterdag naar 10 tot 12°. Zondag gaat het kwik weer omlaag naar een graad of 9.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: