Regioweer: veel wind en zowaar te koud!


Er trekt vandaag een depressie over onze streken en daardoor is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind waait eerst zwak tot matig uit het oosten, maar nadat de depressiekern is gepasseerd draait de wind naar west en neemt flink in kracht toe.

Later vanmiddag waait het vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90/100 km/uur. De temperatuur blijft steken bij een graad of 8.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien die maarts van karakter zijn en gepaard kunnen gaan met hagel, smeltende sneeuw en ook onweer. De westenwind blijft onverminderd vrij krachtig tot hard waaien en de temperatuur daalt naar een graad of 3.

Morgen is het wisselend bewolkt en het komt tot enkele maartse buien. De wind waait uit het noordwesten en is (vrij) krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur wordt niet hoger dan een graad of 7, maar tijdens stevige buien is het kouder.

Na morgen blijft het uitermate wisselvallig met op dinsdag regen en woensdag en donderdag enkele buien. Vervolgens gaat het op vrijdag weer enige tijd regenen. De temperatuur blijft te laag voor de tijd van het jaar en ligt rond de 8°. Pas aan het eind van de week gaat het kwik (tijdelijk?) weer wat omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: