Regioweer: herfstweekend!


Op deze zaterdag zijn er wolkenvelden en verspreid over de dag is een bui mogelijk. Geregeld schijnt ook de zon en er waait een stevige westenwind. Over land waait het vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuiden gaat het regenen. De wind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar een graad of 5.

Morgen is het wisselend bewolkt en komt het tot enkele buien. De zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee met kans op zware windstoten.

Na het weekend blijft het uitermate wisselvallig met regen of flinke buien, maar omdat we wat dieper in de polaire lucht komen worden deze buien maarts van karakter en kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en wellicht ook smeltende sneeuw. De temperatuur wordt, buien de buien om, niet hoger dan 7-8° en in de nacht en vroege ochtend is het een graad of 2-3. Later in de week loopt het kwik weer op.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: