Regioweer: winderig weekend!


De zon schijnt op deze vrijdag geregeld, maar er is ook nog een buienkans. Later vandaag neemt de bewolking geleidelijk weer toe. De wind waait uit het westen tot noordwesten, later uit het zuidwesten en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 9°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en het regent van tijd tot tijd. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig over land en naar krachtig tot hard aan zee en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen zijn er wolkenvelden en verspreid over de dag is er een bui mogelijk. Vooral in de middag kan ook de zon nog even schijnen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee (windkracht 5 tot 7) met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Na een droge start van de zondag met ook geregeld zonneschijn, komt het zondagmiddag tot enkele buien. Bij die buien zijn zware windstoten tot 90 km/uur mogelijk. De reguliere wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar ongeveer 9°.

Na het weekend blijft het uitermate wisselvallig met regen of flinke buien, maar omdat we wat dieper in de polaire lucht komen worden deze buien maarts van karakter en kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en wellicht ook smeltende sneeuw. De temperatuur wordt, buien de buien om, niet hoger dan 7-8° en in de nacht en vroege ochtend is het een graad of 2-3.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: