Regioweer: regen en veel wind!


Het is op deze donderdag bewolkt en vanochtend valt er geruime tijd (buiige) regen. Vanmiddag is er nog een enkele bui mogelijk, maar geregeld schijnt dan ook de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er valt weer geruime tijd (buiige) regen. De stevige zuidwestenwind wordt west en blijft flink doorstaan en de temperatuur daalt naar 5°.

Morgen zijn er perioden met zon, maar in de ochtend is er nog een buienkans. De matige en eerst nog (vrij) krachtige wind waait uit het westen, maar neemt in kracht af en de temperatuur stijgt naar ongeveer 8°.

Na morgen blijft het ook komend weekend uitermate wisselvallig met zowel zaterdag als zondag geruime tijd (buiige) regen. De wind waait uit het westen en is op beide dagen duidelijk aanwezig met zondag mogelijk aan zee een echte storm, windkracht 9. Verder zijn er zware windstoten tot lokaal 100 km/uur op zondag. De temperatuur stijgt zaterdag naar 10 en zondag naar maximaal 8°.

Na het weekend blijft het wisselvallig, maar omdat de bovenluchttemperaturen omlaag gaan is er kans op hagel en onweer. De bekende maartse buien dus. De temperatuur ligt rond de 8° en in de nacht is het een graad of 3.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: