Regioweer: wisselvalligheid troef!


Het is op deze woensdag bewolkt en er valt af en toe wat regen en motregen. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6 en daarmee wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er zijn perioden met (buiige) regen. De matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind wordt geleidelijk zuidwest en de temperatuur wordt niet lager dan 7°.

Morgen starten we met buiige regen, maar in de middag is het over het algemeen droog met geregeld zonneschijn. De zuidwestenwind waait vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee (windkracht 5 tot 7) met kans op (zware) windstoten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 10°.

Na morgen blijft het wisselvallig met aanhoudend kans op regen of enkele buien. Geregeld schijnt ook de zon en er waait, vooral in het weekend, een stevige wind. De temperatuur stijgt vrijdag tot en met zondag naar waarden tussen de 8 en 10°.

Na het weekend blijft het wisselvallig, maar met temperaturen rond de 7° is het wel wat kouder. Ook de nachten worden kouder met temperaturen dichtbij het vriespunt. De kans op de bekende ‘maartse buien’ neemt dan ook toe.

Vandaag is de kans 100% dat de temperatuur stijgt naar waarden boven de 10°, maar de komende dagen wordt de 10° niet meer gehaald, laat staan overschreden.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor zuidelijk Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: