Regioweer: vanaf morgen gaan we weer normaal doen!


Vandaag

Het dagrecord van gisteren op Schiphol van 14,0° gemeten in 1964 werd ook weer verpulverd, want het werd maximaal 18,4.° Het was niet alleen een datumrecord, maar tevens ook een maand- en winterrecord. Maandag werd het 18,1 en het nieuwe record is dus nu 18,4°.

Vandaag is voorlopig de laatste zonovergoten en zeer warme dag. De temperatuur stijgt daarbij naar waarden omstreeks de 15° en er waait een zwakke zuid tot zuidwestenwind.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij weinig wind daalt het kwik naar ongeveer 5°.

Morgen

Morgen, de laatste dag van februari en tevens de laatste dag van de meteorologische winter, is het bewolkt en er kan wat lichte regen of motregen vallen. Veel regen valt er niet, want er wordt hooguit 1 millimeter verwacht.

De temperatuur is met maximaal 12° ook wat lager, maar nog steeds ruimschoots boven de norm voor de tijd van het jaar.

De komende dagen

Na morgen wordt het geleidelijk wisselvallig. Vooral in de loop van het weekend neemt de kans op regen toe. De temperatuur ligt aanvankelijk nog tussen de 10 en 12°, maar na maandag gaat het kwik omlaag en blijft dan iets onder de 10°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: