Regioweer: Zeer zacht en zonnig slot van februari


Vandaag

Het dagrecord van gisteren van 13,6° gemeten in 1964 werd verpulverd. Het nieuwe dagrecord van 25 februari staat nu op maar liefst 18,1°. Een dergelijke temperatuur is in onze streken in februari nog nooit (sinds de metingen begonnen in 1951) voorgekomen en het was dan ook de warmste februaridag.

Ook op deze dinsdag worden dergelijke temperaturen verwacht en het dagrecord voor de 25e februari is ‘slechts’ 14,0°. Nieuwe warmterecords dus tijdens deze februarilente! De zon schijnt vandaag weer volop en het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij weinig wind daalt het kwik naar een graad of 3.

Morgen

Morgen wederom zonovergoten en zeer zacht. Het wordt 14-15°, maar een nieuw dagrecord wordt het waarschijnlijk niet. Dat staat op 15,8° gemeten op 27 februari 2003.

De komende dagen

Na morgen wordt het minder zacht met ook meer bewolking. Uit die bewolking kan soms wat lichte regen vallen, maar over het algemeen blijft het nog droog. Volgende week nemen de neerslagkansen verder toe.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: