Regioweer: Kwik gaat weer omhoog!


Vandaag

Het is op deze woensdag bewolkt, maar zeker vanmiddag komt ook geregeld de zon tevoorschijn en dan vooral in de zuidelijke helft van Noord-Holland. Het blijft droog, maar in de Noordkop en op Texel is er wel kans op wat licht gespetter vanwege de passage van een zwak front.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar ongeveer 9° in het noorden en naar 11 in het zuiden van Noord-Holland.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 5-6.

Morgen

Morgen hebben we een afwisseling van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Het blijft droog en bij een matige zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar 10 tot 12°.

De komende dagen

Na morgen zijn er vrijdag en het komende weekend flinke perioden met zon. Het blijft droog en het kwik gaat verder omhoog. Het wordt 10° in de noordkop en op Texel en 13-14 in het zuiden van de regio. Er waait een zwakke veranderlijke wind en daardoor is er in de nacht kans op mist of laaghangende bewolking.

Na het weekend blijft het rustig en droog, maar het kwik gaat wel weer wat omlaag en halverwege volgende week is het van noord naar zuid zo’n 8 tot 10°. Normaal is het eind februari een graad of 7.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor Noord-Holland. Een uitgebreid landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl