Regioweer: herfstachtig weekend!


Vandaag

De zon schijnt op deze zaterdag geregeld en op een lokale bui na blijft het droog. De wind waait uit het zuidwesten en is krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 6 tot 8 met zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en het gaat weer regenen. De zuidwestenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar 5°.

Morgen

Morgen is het bewolkt en regenachtig. De wind waait eerst zwak uit uiteenlopende richtingen, later steekt er een stevige noordwestenwind op. De temperatuur stijgt naar een graad of 8.

De komende dagen

Na het weekend schijnt geregeld de zon, maar maandag komt het nog tot enkele buien en deze buien kunnen gepaard gaan met hagel. Het wordt maandag een graad of 7.

Vanaf dinsdag gaan we profiteren van hogedruk. Het blijft droog, de zon schijnt geregeld en de verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur wordt groot. In de nacht en ochtend kan het licht vriezen, overdag wordt het een graad of 8-9.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: