Regioweer: onstuimig!


Vandaag

Het is op deze vrijdag bewolkt en uit die bewolking valt af en toe wat lichte regen en motregen. De zuid tot zuidwestenwind waait vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee (windkracht 5 tot 7) en de temperatuur stijgt naar 9°.

Vanavond gaat het geruime tijd regenen, komende nacht wordt het weer droog met enkele opklaringen. De vrij krachtige tot krachtige en aan zee harde tot stormachtige zuid tot zuidwestenwind voert zachte lucht aan met geen lagere temperatuur dan 7°.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook een buienkans. De zuidwestenwind waait (vrij) krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar een graad of 9.

De komende dagen

Zondag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De west tot zuidwestenwind neemt in kracht af en de temperatuur stijgt naar ongeveer 7°.

Na het weekend is er maandag en dinsdag kans op (winterse) buien. Vanaf woensdag gaan we profiteren van hogedruk en nemen de neerslagkansen af. De zon gaat vaker schijnen en de temperaturen gaan omlaag. Maandag wordt het 7, aan het eind van de week is het ‘slechts’ 4° met dan ook weer kans op lichte vorst.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: