Regioweer: zacht en wisselvallig


Vandaag

Na een regenachtige nacht is het op deze donderdag aanvankelijk bewolkt met vanochtend nog enige tijd regen. Vanmiddag blijft het over het algemeen droog met geregeld zon. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard aan zee, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt naar 9°.

Vanavond en de komende nacht neemt geleidelijk de bewolking weer toe met kans op wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 5°.

Morgen

Morgen is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen en motregen. Morgenavond gaat het harder regenen. De wind waait onverminderd vrij krachtig tot hard uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 9°.

De komende dagen

In het weekend blijf het wisselvallig en nat met regen en buien. De wind is duidelijk aanwezig en dan vooral op zaterdag en de temperatuur stijgt naar 10°.

Na het weekend gaan we geleidelijk profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan weer wat omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: