Regioweer: winters gekwakkel voorbij


Vandaag

Het is op deze maandag bewolkt en vanmiddag trekt een gebied met regen en aanvankelijk ook (smeltende) sneeuw over de regio naar het oosten. De zuid tot zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig in de polder en naar krachtig tot hard aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 4.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt met later in de nacht enkele opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 2.

Morgen

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige geleidelijk naar zuid krimpende wind stijgt de temperatuur naar ongeveer 7°.

De komende dagen

Na morgen is het wisselvallig met elke dag wel kans op regen of enkele buien en ook regelmatig veel wind. De temperatuur gaat verder omhoog en ligt vanaf woensdag rond de 8-9° en daarmee is het sinds lange tijd weer zo’n 2° te zacht voor de tijd van het jaar.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Aad Hogenboom.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: