Regioweer: langzaam gaat het kwik omhoog


Vandaag

De zon schijnt op deze zondag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en verspreid over de dag is er kans op een bui. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal 6°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en bij een in kracht toenemende zuidwestenwind daalt de temperatuur naar waarden iets onder nul.

Morgen

Morgen neemt de bewolking toe en in de middag volgt vanuit het westen (smeltende) sneeuw. Geleidelijk gaat dit over in regen. De zuid tot zuidwesten waait matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur stijgt naar 4-5°.

De komende dagen

Na morgen is en blijft het wisselvallig met regen en buien. De wind waait uit het zuidwesten en de temperaturen gaan geleidelijk omhoog. Aanvankelijk is het een graad of 7-8, volgend weekend wordt het 9°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: