Regioweer: enige tijd sneeuw


Vandaag

Het is op deze woensdag bewolkt en het gaat enige tijd licht sneeuwen. Er kan 1 tot lokaal 5 centimeter vallen. Later vanmiddag wordt de sneeuw nat omdat het dauwpunt tijdelijk boven nul komt en de wind even aanlandig wordt. Het wordt maximaal een graad of 2 en er waait een zwakke zuidoostenwind. Later vandaag wordt de wind tijdelijk west tot zuidwest.

Vanavond en de komende nacht is er aanvankelijk nog kans op (smeltende) sneeuw. Komende nacht wordt het droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar enkele graden onder nul met een grote kans op gladheid.

Morgen

Morgen is het droog met een mix van zon en wolkenvelden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en neemt in kracht toe en de temperatuur stijgt naar maximaal 2° boven nul.

De komende dagen

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag gaat het weer enige tijd sneeuwen. Vrijdag overdag is het aanvankelijk droog, maar later komt het tot regenbuien. De temperatuur stijgt naar 5-6°.

In het weekend is er kans op winterse buien bij temperaturen rond een graad of 4-5. In de nacht en ochtend blijft het oppassen voor gladheid met temperaturen rond het vriespunt.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: