Regioweer: vandaag rustig, morgen sneeuw!


Vandaag

Er zijn op deze dinsdag vrij veel wolkenvelden, maar zeker vanochtend zal ook af en toe de zon schijnen. Het blijft, na wat nachtelijke winterse buien, droog en er waait een matige naar zuid tot zuidoost krimpende wind. De temperatuur stijgt vandaag naar zo’n 5° in de regio.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en langzaam neemt de kans op wat lichte sneeuw toe. De temperatuur daalt naar waarden rond of iets onder nul met dus kans op gladheid.

Morgen

Morgen is het bewolkt en er valt af en toe enige sneeuw. Vooral vanmiddag kan het even flink doorsneeuwen met uiteindelijk de vorming van een sneeuwdek van 1 tot mogelijk 5 centimeter. De temperatuur stijgt naar waarden iets boven nul en er waait een zwakke zuidenwind.

De komende dagen

Na morgen is het donderdag aanvankelijk droog met temperaturen een fractie boven nul, maar tegen en in de avond krijgen we opnieuw te maken met sneeuw. In de nacht naar vrijdag zal de sneeuw overgaan in regen en vrijdag komt het dan tot enkele regenbuien. De temperatuur stijgt dan weer naar een graad of 4.

In het weekend is er kans op winterse buien bij temperaturen rond een graad of 4-5. In de nacht en ochtend blijft het oppassen voor gladheid met temperaturen rond het vriespunt.

De uitgelichte foto maakte ikzelf in Hoofddorp.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: