Regioweer: toenemende kans op sneeuw!


Vandaag

Op deze maandag is het aanvankelijk bewolkt met nog steeds kans op regen. De regen trekt geleidelijk naar het oosten weg en de rest van de dag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Er trekken ook enkele buien over de regio die gaandeweg de dag steeds vaker winters van karakter worden. De wind waait matig en aan zee krachtig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar 6-7°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Er is ook nog kans op winterse buien en de temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Er is dan ook kans op gladheid.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon en het blijft over het algemeen droog. Later op de dag neemt de kans op sneeuw toe. De wind draait van zuidwest naar zuidoost en de temperatuur stijgt naar 5°.

De komende dagen

Na morgen is de kans op (smeltende) sneeuw groot. Er zijn ook opklaringen en de temperatuur daalt in de nacht naar waarden onder nul. Overdag liggen de maxima tussen de 2 en 4°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: