Regioweer: overgang naar een wisselvallig en zacht weekend


Vandaag

Op deze vrijdag is het bewolkt en later vanochtend en zeker vanmiddag krijgen we te maken met neerslag. Eerst is dat (smeltende) sneeuw, maar al vrij snel gaat het om ‘doodnormale’ regen. De temperatuur loopt langzaam op en stijgt later  vandaag naar 4-5° en er waait een in kracht toenemende zuidenwind.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt met kans op wat lichte regen en motregen. De temperatuur loopt verder op naar ongeveer 7°.

Morgen

Morgen overheerst de bewolking en er valt van tijd tot tijd wat lichte regen en motregen. De wind waait matig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 8°. Alle sneeuw zal dan ook verdwijnen.

De komende dagen

Na een nacht met geruime tijd regen en temperaturen van een graad of 6, draait het zondag om buien. Vanwege een weer dalende bovenluchttemperatuur kunnen de buien later op de dag een winters karakter krijgen. De temperatuur stijgt naar een graad of 8 (later op de dag lagere temperaturen) en er waait een matige en aan zee krachtige zuidwestenwind.

Na het weekend is het wisselvallig met kans op winterse neerslag. In de nacht en ochtend ligt het kwik een fractie onder nul, overdag wordt het zo’n 3-4°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: