Regioweer: aanhoudend koud!


Vandaag

Het is vandaag bewolkt en uit die bewolking kan soms nog wat lichte sneeuw vallen. Over het algemeen is het droog en de zwakke oostenwind wordt geleidelijk noordoost. De temperatuur stijgt naar maximaal 1° boven nul.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar -4/-5°.

Morgen

Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De wind waait zwak uit het noorden tot noordoosten en de temperatuur stijgt wederom naar hooguit 1° boven nul.

De komende dagen

Na wederom een heldere en koude nacht neemt vrijdag geleidelijk de bewolking toe. De wind draait naar zuidwest en de temperatuur is met maximaal 3° alweer wat hoger. In het weekend gaat de temperatuurstijging door met kwikstanden tussen de 4 en 6°. Bovendien valt er van tijd tot tijd neerslag, veelal in vloeibare vorm. In de nacht en ochtend daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt met dus kans op gladheid.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: