Regioweer: enige tijd sneeuw


Vandaag

Na een aantal vrij zonnige en droge winterdagen, krijgen we vandaag te maken met een front en dit front brengt enige tijd sneeuw. De verwachting is dat het front onze regio tussen 9 en 14 uur passeert en er kan zo’n 1 tot 4 centimeter vallen.

Na frontpassage is er nog een enkele winterse bui mogelijk (dauwpunt een fractie boven nul). De temperatuur stijgt na de sneeuw naar maximaal 2° boven nul.

Vanavond en de komende nacht is er langs de kust een enkele winterse bui mogelijk. Elders blijft het droog, maar in de loop van de nacht neemt de kans op sneeuw weer toe. De temperatuur daalt naar -2° met een grote kans op gladheid.

Morgen

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt er nog enige sneeuw. De temperatuur stijgt naar maximaal 2°.

De komende dagen

Donderdag is het bewolkt, vrijdag schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt donderdag naar 2 en vrijdag naar 3-4° boven nul. In de nacht vriest het zo’n 3°. In het weekend loopt het kwik op naar ongeveer 5° en neemt de kans op regen of smeltende sneeuw toe. Kortom: we gaan kwakkelen.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: