Regioweer: winterse week met morgen sneeuw!


Vandaag

Na een fraaie zondag, zijn we deze maandag ook met zonneschijn begonnen. Vanuit het noordwesten neemt geleidelijk de bewolking toe, maar het blijft droog. De zwakke tot hooguit matige wind wordt zuidwest en de temperatuur stijgt naar ongeveer 4°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en daardoor vriest het ‘slechts’ licht met temperaturen rond de -3.

Morgen

Morgen is het bewolkt en vanuit het westen gaat het in de loop van de ochtend enige tijd sneeuwen. Later op de dag wordt het weer droog en dan ligt er zo’n 2 tot lokaal 4 centimeter sneeuw. De temperatuur ligt iets boven nul en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind.

De komende dagen

Na morgen blijft het winters met woensdag wederom kans op sneeuw. De rest van de week is het droog met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. In de nacht en ochtend vriest het enkele graden, overdag wordt het maximaal 2° boven nul.

De uitgelichte foto maakte ikzelf gisterochtend bij de Toolenburgerplas.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: