Regioweer: kouder met in de nacht vorst!


Vandaag

Het draait vandaag om buien en vanwege een dalende bovenluchttemperatuur is er bij die buien ook kans op hagel, onweer en smeltende sneeuw. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 6, maar in stevige buien is het enkele graden kouder. De wind wordt noordwest en neemt toe naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee.

Vanavond is er nog kans op een winterse bui, maar geleidelijk blijft het droog. Het klaart op en het kwik kan in de nacht dalen naar waarden omstreeks de -1°. Door bevriezing van natte wegdelen kan het lokaal glad worden.

Morgen

Morgen overheerst de bewolking, maar het blijft wel droog. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt wederom naar een graad of 6.

De komende dagen

Na morgen is het geruime tijd vrij koud met in de nacht en ochtend lichte tot lokaal matige vorst en overdag temperaturen een paar graden boven nul. De zon schijnt daarbij geregeld en het blijft overal droog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: