Regioweer: vanaf vrijdag langere tijd te koud!


Vandaag

Het is vandaag bewolkt en uit die bewolking kan soms wat lichte regen of motregen vallen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig in de polder en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7 en de temperatuur stijgt naar 8°.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht wordt het droog en klaart het op. De temperatuur daalt naar 3°.

Morgen

Morgen draait het om enkele buien en vanwege een kouder wordende bovenlucht is er bij die buien ook kans op hagel en smeltende sneeuw. De wind wordt noordwest en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een graad of 6. In flinke buien is het enkele graden kouder.

De komende dagen

In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar waarden rond of een fractie onder nul. Vrijdag overdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Lokaal is een bui mogelijk en het wordt maximaal een graad of 5.

Vanaf het weekend blijft het een aantal dagen droog en schijnt geregeld de zon. In de nacht en ochtend vriest het licht tot lokaal matig en overdag loopt het kwik op naar waarden rond de 2° boven nul. Het wordt licht winters dus!

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker. Het wordt langzaam tijd voor een dikke jas..

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl