Regioweer: wisselvallig weekend!


Vandaag

Het is op deze zaterdag bewolkt en het regent af en toe. Vooral later vanochtend en het eerste deel van de middag regent het flink door, daarna volgen nog enkele buien. De west tot zuidwestenwind wordt noordwest en neemt toe naar vrij krachtig over land en naar krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 8°.

Vanavond hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en er is nog altijd een buienkans. Komende nacht neemt de bewolking toe en gaat het uiteindelijk weer regenen. De temperatuur wordt niet lager dan 7° en de naar west krimpende wind neemt iets in kracht af.

Morgen

Morgen is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Later wordt de regen buiig van karakter. De west- en later noordwestenwind neemt flink in kracht toe en wordt vrij krachtig tot krachtig in de polder en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks de 10°.

De komende dagen

Na het weekend is het wisselvallig met elke dag wel kans op regen of enkele buien. Tussendoor schijnt ook zo nu en dan de zon. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 8°, later in de week gaat het kwik omlaag.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: