Regioweer: rustiger en tijdelijk minder zacht!


Vandaag

Vanochtend is er nog een buienkans, maar geleidelijk blijft het droog en zijn er de rest van de dag perioden met zon. De wind waait uit het noorden en is matig in de polder en (vrij) krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar 7°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en bij een tot zwak afnemende noordenwind daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt.

Morgen

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke wind die draait van noord naar west. De temperatuur wordt niet hoger dan een graad of 5 en daarmee is het de koudste dag van de week.

De komende dagen

Na morgen gaat het kwik weer omhoog en dan is het een zestal dagen zo’n 8-9°. Het weerbeeld is uitermate wisselvallig met elke dag wel kans op regen of enkele buien, maar ook zo nu en dan zonneschijn. Ook de wind zal van tijd tot tijd duidelijk aanwezig zijn.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl