Regioweer: stormachtige dinsdag


Vandaag

De zon schijnt op deze dinsdag geregeld, maar het komt ook tot enkele buien. Verder draait het om veel wind uit het noordwesten. In de polder is de wind krachtig tot hard en aan zee stormachtig, windkracht 6 tot 8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur. De temperatuur stijgt naar 8°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De stevige noord tot noordwestenwind neemt langzaam in kracht af en de temperatuur daalt naar 3°

Morgen

Morgen is de wind afgenomen naar matig over land en naar (vrij) krachtig aan zee en de windrichting is noord geworden. Daarmee wordt wat koudere lucht aangevoerd waarin de temperatuur oploopt naar maximaal 6°. Verder zijn er perioden met zon en het blijft overal in de regio droog.

De komende dagen

Na morgen is het donderdag, na een koude nacht met lichte vorst, nog droog met geregeld zon en maximaal 5°. Vanaf vrijdag wordt het wisselvalliger en gaat het kwik ook weer omhoog naar waarden rond de 8-9°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door mijzelf

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: