Regioweer: toenemend wisselvallig!


Vandaag

Het is op deze maandag weer grijs en bewolkt en er valt af en toe wat regen. De meeste regen wordt later vanmiddag en vanavond verwacht. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt vanmiddag vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. De temperatuur stijgt naar 9°.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht zijn er opklaringen, maar komt het ook tot enkele buien. De temperatuur daalt naar een graad of 6 en de stevige zuidwestenwind draait naar noordwest en neemt verder in kracht toe.

Morgen

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. Verder draait het om veel wind, want de noordwester waait krachtig tot hard in de polder en stormachtig aan zee, windkracht 6 tot 8 met kans op zware windstoten tot 100 km/uur. De temperatuur ligt rond de 8°.

De komende dagen

Na morgen is het licht wisselvallig met geregeld zon, maar ook kans op wat regen of enkele buien. De wind neemt in kracht af en de temperatuur gaat tijdelijk omlaag naar een graad of 6. Aan het eind van de week en komend weekend gaat het kwik weer wat omhoog.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: