Regioweer: rustig en grijs, dinsdag kans op storm!


Vandaag

Ook op deze zondag is het rustig en overwegend grijs januariweer. De bewolking heeft de overhand, maar de kans op enkele opklaringen is wat groter dan voorgaande dagen. Verder blijft het droog en er waait een zwakke tot matige west tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar een graad of 7.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 4.

Morgen

Morgen overheerst weer de bewolking en ook de kans op wat lichte regen of motregen neemt weer toe. De zwakke wind wordt zuidwest en neemt gedurende de dag in kracht toe en wordt vrij krachtig in de polder en krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 9°.

De komende dagen

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen. Dinsdag draait het om enkele buien, maar geregeld schijnt ook de zon. De wind is weer noordwest en neemt flink in kracht toe. In de polder wordt de wind krachtig tot hard en aan zee stormachtig, windkracht 6 tot 8. De temperatuur stijgt naar 8°.

Vanaf woensdag is het licht wisselvallig met geleidelijk dalende temperaturen en in de nacht kans op lichte vorst.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: