Regioweer: lagere temperaturen


Vandaag

Allereerst wens ik iedereen een weergaloos, maar bovenal gezond 2019.

We zijn het nieuwe jaar gestart met wolkenvelden. Na de passage van een zwak koufront met wat lichte regen, gaat het vanmiddag opklaren en komt dus de zon tevoorschijn.

De matige en aan zee vrij krachtige westenwind draait naar noordwest en neemt toe naar vrij krachtig over land en naar krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. De temperatuur stijgt op deze eerste januari naar een graad of 9.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft nagenoeg overal droog, alleen langs de kust is een enkele bui mogelijk. De temperatuur daalt naar ongeveer 4°.

Morgen

Morgen, de eerste woensdag van het jaar, blijft het droog. Er zijn wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. De matige en aan zee krachtige noordenwind neemt langzaam weer in kracht af en de temperatuur stijgt naar 6-7°.

De komende dagen

De rest van de week zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Er is een enkele bui mogelijk en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 6-7° en in de nacht en ochtend liggen de minima iets boven het vriespunt.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl