Regioweer: zacht slot van wederom een zachte maand!


December 2018 zal de boeken ingaan als wederom een zachte maand. De gemiddelde temperatuur komt op Schiphol uit op 6,5°, terwijl 4,0° normaal is. Ook de laatste dagen van de maand zullen zacht verlopen met temperaturen rond de 10°.

Vandaag

Aan de noordflank van het krachtige hogedrukgebied Ignatius trekt vandaag een frontaal systeem naar het oosten behorende bij depressie Yvette. Het is dan ook bewolkt en vooral later op de dag neemt de kans op wat lichte regen en motregen toe. De zuidwestenwind neemt flink in kracht toe en de temperatuur stijgt naar 11°.

Morgen

Morgen passeert een volgend front. Het is dan wederom bewolkt met kans op wat lichte (mot)regen en met 9 tot 10° blijft het zacht.

De komende dagen

Maandag, oudejaarsdag, is het aanhoudend rustig onder de vleugels van hogedruk. Het blijft bewolkt, maar soms schijnt ook even de zon. Het wordt opnieuw een graad of 9. Tijdens de jaarwisseling blijft het rustig en bewolkt met kans op (vuurwerk)mist. Rond middernacht is het een graad of 6-7.

Het nieuwe jaar starten we dinsdag met opnieuw veel bewolking. Het blijft droog en het wordt 9°. Vanaf woensdag krijgen we weer af en toe de zon te zien en bovendien gaan de temperaturen omlaag. Woensdag is het nog een graad of 8, aan het eind van de week blijft het kwik steken bij 5°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: