Regioweer: veel bewolking en weer oplopende temperaturen


Vandaag

Onder de vleugels van hogedruk is het ook vandaag uitermate rustig weer met vrij veel hoge bewolking. Toch zal de zon hier, enigszins wazig, doorheen schijnen. Het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur wordt niet hoger dan een graad of 5.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt, maar soms kan het ook even opklaren. Het blijft droog en het koelt af naar waarden iets boven het vriespunt.

Morgen

Morgen is het bewolkt met weinig ruimte voor de zon. Het blijft wel droog en er staat nog steeds weinig wind. De temperatuur is wel weer hoger en stijgt naar 8°.

De komende dagen

In het weekend is het bewolkt en op beide dagen is er kans op wat lichte (mot)regen. De zuidwesten en zondag westenwind neemt weer in kracht toe en de temperaturen zijn met 9° weer te hoog voor de tijd van het jaar.

Na het weekend is het maandag op Oudjaarsdag weer droog, maar het blijft bewolkt. Ook tijdens de Jaarwisseling is het rustig en bewolkt en dat is ook op de eerste dag van 2019 het geval. De temperatuur is met 9° aanhoudend hoog en tijdens de Jaarwisseling is het een graad of 6.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl