Regioweer: rustig slot van 2018!


Vandaag

Ook op deze tweede Kerstdag profiteren we van het hogedrukgebied Hugo. Dit hoog ligt vandaag met een kerndruk van 1033 hPa net ten zuiden van ons land. Het is daardoor weer uitermate rustig weer met veel bewolking. Het blijft wel in de regio droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 6°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en wellicht enkele opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen

Morgen ligt de kern van het hogedrukgebied boven de oostelijke Alpen. Wij zitten in een soort niemandsland met hoge barometerstanden. Het is dan ook grijs en rustig decemberweer. Voor de zon is geen ruimte, maar het blijft wel droog. De temperatuur blijft steken bij maximaal een graad of 5.

De komende dagen

Na morgen komen we onder de invloed van een nieuw hogedrukgebied dat vanaf de Azoren onze kant op komt. Dit hoog ligt meer ten zuidwesten van onze streken en rondom dit hoog kunnen storingen in afgezwakte vorm over onze streken trekken.

Het is en blijft dan ook bewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. De temperatuur loopt weer enkele graden op en stijgt vrijdag tot en met maandag, Oudjaarsdag, naar waarden rond de 9°.

De uitgelichte foto werd gemaakt door Monique Bormans.

Dit is de weersverwachting voor de regio’s Haarlemmermeer en Kennemerland. Een landelijk weerbericht lees je op Alpenweerman.nl

%d bloggers liken dit: